sobota, 10 stycznia 2015
Mango lassi
W to sobotnie popołudnie chcę się z Wami podzielić przepisem na prosty i wyśmienity koktajl hinduskiego pochodzenia - mango lassi. Robi się go błyskawicznie, a kto raz spróbuje - nie zapomni tego smaku. :)
Potrzebne będą:
- 1 duże dojrzałe mango
- 1 duży kubek jogurtu naturalnego (ja używam jogurtu typu greckiego)
- 1 łyżka miodu
Mango przekrawamy wzdłuż dookoła i łyżką wydrążamy zawartość. Cały miąższ wraz z jogurtem i miodem miksujemy chwilę blenderem. I koniec. Zdaje się, że można go nieco podkolorować kurkumą, żeby był bardziej pomarańczowy ale mnie wystarczy taki kolor, jak jest. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Aldonko narobiłaś smaku :-) ja się posilam z córcią raz dziennie koktajlem bananowo-jabłkowym, ale przy najbliższej okazji zrobię dla mnie i dla męża ten z Twojego przepisu. Jak rozpoznajesz, że mango jest dojrzałe?
OdpowiedzUsuńUdanego sobotniego wieczoru życzę :-)
Wybieram te najmiększe. :) Ponoć mango jest też pyszne w miksie pomarańczą.
Usuńyyymyyyyy....robię!!! :)
OdpowiedzUsuńMnie również , spróbuję wkrótce :))
OdpowiedzUsuń