wtorek, 29 sierpnia 2017

Czas suszenia


Schyłek lata to czas wielkiego suszenia. Suszymy owoce i warzywa, grzyby i kwiaty. Wszystko po to, żeby w jesienne słotne wieczory cieszyć oko lub żołądek wspomnieniem lata. W moim domu tym razem suszą się kwiaty hortensji. Potem będą ozdabiać dzbanki i pocztówki.






9 komentarzy:

  1. ooo, nie wiedziałam, że te kwiaty da się suszyć:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie zawsze się udaje, ale niekiedy pięknie się suszą

      Usuń
  2. Udaje Ci się ususzyć te kwiatki? Pryskasz czyms? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie pryskam. Suszę do góry ogonkiem. Połowa się udaje, a połowa się kurczy i trzeba wywalić :)

      Usuń
  3. Ja mam tylko białą hortensję i suszy sie super ale trzeba wyczuć odpowiedni moment żeby zerwać:)

    OdpowiedzUsuń